11 iun. 2019

Fă-o pentru tine, nu pentru alţii - Bookstagram edition


Nu aveam în program acest articol. Poate unii ştiţi, alţii nu ... dar astăzi am împlinit 2 ani de bookstagram. Şi nu au fost doi ani simpli. M-am confruntat cu dezamăgiri, am păţit ( nu doar o dată) ca munca mea să nu fie apreciată şi, deşi nu am ajuns la nivelul la care vreau, am adunat ceva experienţă în această secţiune, lucruri de care vreau să vă vorbesc astăzi. Dar ţineţi cont de faptul că acestea sunt părerile mele şi nu vă simţiţi jigniţi dacă nu sunteţi de acord cu mine. Toţi suntem oameni şi împărţim păreri diferite.

Instagram-ul este o platformă uimitoare. În aceşti doi ani mă simt mândră că am legat prietenii cu oameni din toată ţara, dar şi din exterior. Am găsit oameni pe care îi consider parte din familia mea şi care mă susţin şi ascultă, indiferent de ora târzie la care îi stresez. Acest articol a fost inspirat de câteva prietene care mi-au împărtăşit faptul că în unele perioade nu au activitatea pe care o aveau cândva. Dar fetelor, nu este nimic greşit cu contul vostru! Am realizat că şi eu aveam aceeaşi problemă. Acum ceva timp mi-am pus şi problema de a renunţa. Dacă nu vede nimeni, ce rost mai are. Nu?! 

Aşa că ce m-a făcut să continui? După acea perioadă în care pierdeam constant urmăritori, aprecierile erau scăzute şi parcă vobeam cu pereţii mi s-a aprins beculeţul. Nu pot să vă zic exact ce m-a motivat, doar că este un lucru din interior. Pentru că până la urmă nu făceam acest lucru pentru alţii. Vezi tu ... urmăritorii vin şi pleacă, dar tu rămâi constant şi îţi priveşti în fiecare zi munca. 

Progresul nu constă în numărul de urmăritori sau de aprecieri ! Progresul adevărat este acela în care realizezi că devii din ce în ce mai mulţumit de ce postezi şi te face să te îndrăgosteşti de mica ta lume. De lumea pe care tu o construieşti  zi cu zi, în care pui suflet şi efort chiar şi când ceasul ticăie şi parcă toată lumea e împotriva ta.



Sfaturi de la mine pentru tine:

Nu face asta ca să ajungi la un anumit număr de urmăritori sau unul de aprecieri! Pentru că până la urmă asta e tot ce e. Un număr. Fă-o pentru tine, iar lumea care te apreciază va rămâne acolo. Şi chiar dacă mulţi pleacă, nu uita că sunt oameni şi totul e subiectiv în categoria de preferinţe.

Nu te mai subestima! Eşti perfect/ă aşa cum eşti şi aşa este şi contul tău. E timpul să faci ce îţi place şi cum îţi place. Să nu îţi fie frică să apari pe el, pentru că până la urmă tu eşti piesa centrală, nu pozele tale. Şi da, este un lucru subiectiv ăsta, dar eu urmăresc persoanele pentru a afla mai multe despre ele, pentru a le cunoaşte.

Nu posta zece mii de poze într-o zi! Nu zic că e ceva rău, însă pierzi destul de mult la faza asta. Fiecare poză trebuie să fie specială. Fiecare trebuie să fie valorificată şi dacă postezi o grămadă una după alta oamenii se plictisesc  şi nu se mai uită. O ştiu asta din experienţă.

Nu renunţa dacă lucrurile nu ies aşa cum vrei tu! Sunt sigură că până la urmă o să găseşti o cale să faci  lucrurile să meargă. Totul constă în perseverenţă şi în răbdare.


Fii cât mai activ/ă ! Nu ai cum să cunoşti lumea dacă nu interacţionezi cu ea. De asemenea nu ştii când ai nevoie de un sfat sau de o vorbă bună.

Nu te axa doar pe un singur lucru! Până la urmă contul te reprezintă şi îl faci după chipul şi asemănarea ta. Am văzut foarte mulţi care, pe lângă partea bookish postează picturi super faine, machiaje şi skincare cu care m-au molipsit. Aşa că dacă îţi plac machiajele scrie despre asta! Dacă îţi place pictura împarte şi cu noi talentul tău! Şi este valabil pentru orice pasiune, oricât de nebunească ar fi.

Nu cerşi promovări! Am fost şi eu un cont mic cândva, unul pornit de la 0 urmăritori. Dar în loc să îţi petreci timpul cerşind urmăritori şi aprecieri, fă un lucru productiv şi munceşte ca noi, toţi ceilalţi. Cum spuneam mai sus, nu postările le urmărim, ci oamenii. Şi eu nu aş vrea să urmăresc o persoană care vrea de la mine doar o promovare, mai ales dacă are o singură postare fix din ziua aceea.

Fii tu însuţi! Nu te mai stresa atâta. Am fost în locul tău şi ştiu presiunea pe care o simţi cănd te expui acolo. Am avut foarte mari probleme de încredere şi îmi era frică să îmi arăt faţa pe acolo. Dar pierzi lumea, te asigur eu. Nimic nu e mai amuzant decât un shooting photo cu prietena ta cea mai bună. În plus oamenii văd că eşti şi tu om, nu doar un robot programat să posteze.



Încearcă să ai un feed aerisit şi ordonat!  Pentru a atrage privirea ai nevoie de ceva ce să te reprezinte, dar să fie natural. Nu pune tot felul de efecte care pierd din esenţă. Nu mă înţelege greşit. Şi mie îmi place să mă joc cu luminile şi umbrele, însă oamenii sunt mai atraşi de lucrurile ordonate, care îşi au locul lor.

Nu îi copia pe ceilalţi! Îţi zic din suflet că nu are rost. Dacă toţi am fi la fel , ne-am plictisi. Încearcă să fii cât mai creativ/ă şi să ai ceva personalizat în jurul tău.

Sper că v-a plăcut acest articol şi scrieţi-mi dacă mai vreţi ceva asemănător. Lumea este prea mică pentru a nu o explora. Extinde-ţi orizonturile şi dărâmă zidurile acelea pe care ţi le impui. Dă-ţi voie să cunoşti persoane noi şi să creezi noi legături. Vorbeşte despre pasiunile tale şi nu te demoraliza când lucrurile merg prost. Acest articol este atât pentru voi, cât şi pentru mine. Ca să nu uit ce mă motivează. Ca să nu uitaţi că toţi sunteţi speciali.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu