9 iul. 2020

Secretele unei vieţi uimitoare. Descoperă bucuria de a trăi - Gaur Gopal Das


SPOILER ALERT:
Există multe moduri de a-i percepe pe ceilalţi. Ar trebui să începem să-l alegem pe cel care amplifică pozitivul şi evită negativul.
Primul pas spre găsirea unei soluții e să ai un prieten care să-ți asculte problemele și să discute cu tine. Cartea aceasta este prietenul de care ai nevoie!

Secretele unei vieți fericite. Descoperă bucuria de a trăi! e un ghid simplu și eficient care ne ajută să navigăm printre provocările de zi cu zi pentru a ne îmbunătăți calitatea vieții și a reduce stresul.

Gândește-te că viața e ca o călătorie cu mașina, iar fiecare roată a mașinii înseamnă un punct de echilibru: viața personală, relațiile cu cei din jur, viața profesională și contribuția socială. Asta vei găsi între paginile cărții. O abordare pe cât de unică, pe atât de complexă, scrisă de unul dintre cei mai apreciați ghizi spirituali ai epocii moderne.

De-a lungul vieții împărțim timp și spațiu pentru oamenii și lucrurile care ne înconjoară, așteptând ca fericirea să vină automat în schimbul energiei pe care o depunem. Însă, fericirea vine atunci când ne simțim împăcați și fericiți cu viața pe care o trăim.

Nu degeaba se spune să ai grijă de obiceiurile tale pentru că ele vor deveni acțiuni. Iar aceste acțiuni ne îți modelează viața. Secretul e că mereu există soluții, iar această carte îți va arăta cum integritatea, fericirea și echilibrul pot construi viața pe care ți-o dorești.

A călători înseamnă a te descoperi! Gaur Gopal Das ne arată că fericirea nu e mereu unde ne așteptăm, dar poate fi găsită chiar și la capătul unui drum care pare fără sfârșit.

Cartea lui Gaur Gopal Das a venit la momentul potrivit. De câteva săptămâni mă chinuiesc să găsesc o carte care să mă prindă, dar să mă atingă şi la suflet. Văzând lumea prin ochii acestui călugăr indian am fost convinsă că viaţa este uşoară dacă avem un echilibru între viaţa personală, relaţii, viaţa profesională şi contribuţia socială. Iar pentru a înţelege mai bine aceste aspecte, el le-a redactat sub forma unei călătorii cu maşina, fiind el însuşi părtaş la ea.

Pornind de la o simplă cină la Lalita şi Harry, ajungând la partea în care Harry se oferă să îl conducă spre templu, Gaur Gopal Das ne prezintă cât de mult ne poate afecta viaţa modul în care percepem tot ce ne înconjoară prin prisma unor poveşti trăite de el şi legende specifice indiene. Iar ca puncte forte ale acestei cărţi au fost testele de la finalul ei şi rezumatul de la sfârşitul  fiecărui capitol care au făcut ca lecturarea să fie şi mai simplă.

Roata 1: Viaţa personală

În enenţă, acesta a fost capitolul meu preferat. El se concentrează pe îngrijirea sinelui. Gaur Gopal Das a spus pe parcursul acestei lecturi că nu îi putem ajuta pe alţii, dacă nu ne ajutăm pe noi. Aşa că el ne propune numeroase soluţii printre care şi practicarea recunoştinţei, deoarece ne suntem datori să vedem partea plină a paharului. Ca oameni suntem responsabili pentru modul în care reacţionăm, gândim şi comportăm. Iar prin această metodă putem să cădem la un echilibru intern între inimă, minte şi spirit. De ce să ne concentrăm pe răul ce s-ar putea întâmpla când avem capacitatea de a privi spre lucrurile bune ce le avem, care sunt cu noi în prezent. Astfel, suntem încurajaţi să spunem stop şi să ne trăim viaţa în acest moment.

Roata 2: Relaţii

Partea care mi-a atras atenţia a fost cea despre iertare. Cum îţi dai seama când cineva îţi merită iertarea? Şi mai important: cum poţi ierta o persoană pe care o iubeşti, dar parcă îţi este imposibil să o faci? Ei bine, aici găseşti toate răspunsurile, deoarece avem un ghid pas cu pas care ne învaţă cum să ne controlăm impulsurile şi să gândim la rece situaţiile din jurul nostru.

Experienţa nu este ceea ce i se întâmplă unui om, ci cum reacţionează el la ceea ce i se întâmplă.

Roata 3: Viaţa profesională

Am fost competitivă de când mă ştiu. Iar un lucru este clar: urăsc să pierd. Am aflat multe lucruri noi din acest capitol privind diferenţa dintre concurenţa sănătoasă şi cea nesănătoasă şi cum ne putem pune în acord cu sinele nostru când instinctele competitive vor să iasă la iveală.

Ai grijă de gândurile tale, ele se vor transforma în cuvinte. Ai grijă de cuvintele tale, căci ele se vor transforma în acţiuni. Ai grijă de acţiunile tale, căci ele se vor transforma în obiceiuri. Ai grijă de obiceiurile tale, ele se vor transforma în caracter. Ai grijă de caracterul tău, el va deveni destinul tău.

Roata 4: Contribuţia socială

Cum ar fi dacă toţi oamenii ar acţiona fără a aştepta laude? Este o legătură foarte puternică între roţile 1 şi 4, fiindcă nu poţi să te dăruieşi altor persoane şi să îţi împărtăşeşti dragostea faţă de omenire dacă nu ai rezervorul plin. De aceea avem nevoie de iubirea de sine, prin care ne recunoaştem valoarea ca să o putem vedea şi în ceilalţi.

Ar trebui să ne tratăm reciproc cu sensibilitate; atitudinea noastră faţă de viaţă afectează modul în care acţionăm în relaţiile noastre.

Aşadar, vă recomand cu cel mai mare drag Secretele unei vieţi uimitoare . Devin tot mai atrasă de cărţile de dezvoltare personală care mă ajută să fiu un om mai bun, să mă iubesc şi să îmi ating potenţialul. Gaur Gopal Das are un adevărat talent de povestitor, nefiind o carte de o dificultate exagerată, ci una care te invită să stai în pat cu o cană de ceai fierbinte şi să reflectezi asupra vieţii tale.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu