18 iun. 2019

Corrupt ( #1 Devil's Night ) - Penelope Douglas




Îmi spuneţi şi mie ce Doamne am citit? Cartea asta nu a fost aşa cum mă aşteptam. Dar un lucru e clar, Penelope Douglas se pricepe să creeze personaje complicate care să îmi intre în suflet, dar să mă şi enerveze la culme. 

O să încep prin a spune că dacă vreţi un romance cu floricele pe câmpii, serenade pe fundal şi ciocolată scumpă în dar, cartea asta nu este pentru voi. No way. Cartea asta nu este nici pentru cei slabi de inimă, să fim înţeleşi şi nici pentru cei care nu au auzit de romane erotice. Cu acestea spuse, să începem. Am pornit neştiind nimic concret despre această carte. Am fost în beznă totală şi la naiba, că până spre final nu mi s-a aprins beculeţul. Însă, simţeam atracţia dintre protagonişti şi pot spune cu mâna pe inimă că Penelope Douglas se pricepe la crearea personajelor masculine. Michael, Kai , Will şi Damon au încălcat mereu legile, fără a suporta consecinţele. Au fost stăpânii lumii, până când nu au mai fost. Cu trei ani în urmă, Michael a pus ochii pe Erika, iar grupul lui a primit-o. Însă ea i-a trădat, sau cel puţin asta cred ei. Acum ea este Micuţul Monstru, iar ei urmăresc să o distrugă.


When you want to make an impression and you think you’ve gone far enough, go a little further. Always leave them wondering if you’re just a little bit crazy, and people will never fuck with you again.

Michael nu este un prinţ pe cal alb, să ne înţelegem. De fapt este un monstru care îi împinge Erikăi limitele până la epuizare. Când am citit review-urile acestei cărţi, oamenii au zis că da, este dură, te afectează emoţional, dar nu mă aşteptam la aşa ceva. Este genul de roman pe care fie îl iubeşti, fie îl urăşti. Ce mi-a plăcut atât de mult? Rika a fost genul de personaj feminin pe care îl ador. Totul despre ea se rezumă la încredere de sine şi nu dă înapoi în faţa unei provocări. Şi ai de capul meu, că vor fi multe. Acţiunea e relatată din perspectiva ei şi a lui Michael şi pot spune că ia destul de mult până descoperi de ce gaşca lui are atâta ură pe ea. De asemenea, ne oferă şi flashback-uri cu 3 ani în urmă pentru a clarifica cât de cât acţiunea.


Own it. Don’t apologize for who you are. Own it. You can’t win if you don’t show up, right?

Toţi cei patru ascund câte ceva. Cei trei ani de închisoare i-au schimbat pe Damon, Will şi Kai. Iar Michael ia asupra lui această povară. A jurat că le va face dreptate, chiar dacă asta ar însemna să distrugă cea mai dragă persoană. Kai ... o iubirea vieţii mele. Am nevoie de cartea lui ASAP, că dacă nu intru în criză de cititor. Kai s-a închis în el, mai mult decât a fost iniţial. Damon e un psihopat sau sociopat ( sau chiar ambele dacă se poate, I dunno) , iar Will, well nu ştiu care e faza cu Will pentru că se ascunde în spatele băuturii.


And from Michael—as well as Damon, Will, and Kai—I learned to breathe fire. I learned to walk as if the path were carved for me and me alone, and to treat the world as if it should know I was coming.

Câteva lucruri care nu mi-au plăcut. Cu siguranţă m-a deranjat modul brutal în care îi vorbeau, iar Damon mi-a terorizat toţi nervii. Se presupune că cei 4 erau bărbaţi maturi la momentul respectiv, dar de ce Doamne se comportau ca nişte copii care nu primesc ce vor. Argh şi mai e Trevor. Cât pot să îl urăsc. El este fratele lui Michael şi ştiţi, cine se aseamănă se adună. Dacă Michael m-a enervat prin faptul că a fost extrem de fraier mai toată cartea, Trevor parcă este în starea lui naturală în acele momente. M-a deranjat gelozia asta continua a lui dar nah... parte din poveste, nu!? Şi mai am un lucru, băieţii ăştia chiar deţin toată puterea? Adică hai că mai înţeleg şi eu unele chestii, dar unele faze au fost depăşite.


She and I were the same, after all. We fought shame every day, struggling with who we could let see the real us, and we’d finally found each other.

Dar chiar dacă m-au deranjat aceste lucruri, nu am putut să nu îi dau 5 steluţe. O consider o carte genială datorită faptului că este atât de brutală şi îmi dă fiori. M-am cam plictisit de romance-ul uşor şi previzibil, iar aceasta a fost fix pe dos. Fiecare pagină dezvăluia ceva nou, fiecare mă şoca şi în aceste 2 zile în care am devorat-o efectiv nu mai ştiam cum să o citesc mai repede. Need moreeee, pentru că m-a corupt  :)))))

Aşa că, dacă aveţi poftă de un dark romance cu întorsături de situaţie, mister cât vrei şi tensiune între protagonişti sau o poveste de iubire în care limitele sunt forţate, misterul este bine păstrat încât să îţi sporească curiozitatea şi eroina nu îşi aşteaptă prinţul, ci se salvează singură, ei bine, ţi-ai găsit cartea. Iar eu mă voi delecta în continuare cu volumul 2 care este despre Kai ( woop woop).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu