Un copil de 11 ani vrea să devină scriitor. Gândurile și trăirile pe care le are în timp ce scrie se materializează într-un trib de sălbatici care îl urmărește peste tot pe unde se duce.
O găsiți pe : http://www.stepout.ro/carti/revolta-akienilor/
Părerea mea:
„Revolta Akienilor” nu este ceea ce pare. Inițial nu am pornit cu așteptări foarte mari. Dar adevărul este că am am fost absorbită încă de la prima pagină. Acesta este genul de carte care se citește la o cafenea, este lejeră, chiar ușor de citit , dar mesajul este unul foarte profund.
Nu te lăsa păcălit de copertă, deoarece subiectul diferă de mesajul pe care aceasta îl transmite. Personajul principal este chiar autorul : Daniel Zărnescu, care la cei 11 ani ai săi dorește să devină un scriitor renumit precum Jack London sau Karl May. Astfel, el începe să creeze „Povestea lui Ata” . Acest lucru îi invocă pe Akieni, un trib de sălbatici care îi sunt alături la fiecare pas. Aceștia sunt conduși de însuși Ata, care are ca scop să îl batjocorească pe eroul nostru. În el se naște un război interior și începe să devină confuz , crezând că nu are potențial în ceea ce vrea să facă.
Dar cine sunt Akienii? Această călătorie prin viziunea lui Daniel a avut un efect considerabil asupra mea. Akienii sunt gândurile tale, sentimentele tale. Tot ce vezi sau gândești devine un Akian. Am ajuns la concluzia că până și eu am tribul meu de Akienii. Unii îmi sunt tovarăși, iar alții dușmani.
Dar cine sunt Akienii? Această călătorie prin viziunea lui Daniel a avut un efect considerabil asupra mea. Akienii sunt gândurile tale, sentimentele tale. Tot ce vezi sau gândești devine un Akian. Am ajuns la concluzia că până și eu am tribul meu de Akienii. Unii îmi sunt tovarăși, iar alții dușmani.
Cu fiecare rând cu care înaintam în poveste mă regăseam tot mai mult pe mine .Personajul principal ajunge la vârsta de 14 ani , o vârstă la care își dă seama de diferențele dintre bine și rău. Datorită acestui lucru se pornește un război în mintea lui , zdruncinând situația în care se află protagonistul. De efect au fost , de asemenea și ilustrațiile care m-au ajutat să vizualizez Akienii.
Vă recomand din tot sufletul această carte. De ce? Pentru mine a fost momentul oportun în care am citit-o. M-a făcut să realizez cât de mult poate afecta un gând rău, un Ata al meu, dar și cât de mare nevoie am să îmi stăpânesc tribul meu de sălbatici. Cartea aceasta a fost ceva nou pentru mine , ceva revelatoriu. Am ajuns să îndrăgesc personajele și să trăiesc alături de ele în mintea protagonistului.
Multumesc Editura Stepout Publishing House pentru acest exemplar.
Daca doriți să aflați mai multe despre cărțile lor îi găsiți pe :http://www.stepout.ro/
Citate:
„Akienii sunt cu toții artiști care au uitat și au renunțat la aspirațiile lor. Toți Jack Londonii care nu au ajuns Jack London.”
„Se spune că înainte de cele mai distrugătoare furtuni , pentru câteva secunde, totul se scufundă într-o liniște totală, care prevestește cumva dezastrul care va urma.”
„Se spune că sub cele mai tari carapace se află cele mai sensibile ființe.Probabil pentru ele a fost inventată poezia.”
„Arta poate fi extrem de nocivă pentru sufletul unui om sau, dimpotrivă, eliberatoare.
În spatele oricărui artist se află un potențial criminal în serie sau dictator. Și invers, în spatele cuiva care este acuzat de genocid de obicei se află sufletul chinuit al unui poet care nu a reușit să își strunească propiile trăiri.”
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu