Datorită TBR-ului meu lung am fost nevoită să selectez câteva cărți pe care vreau să le citesc în vacanță. Așa că în mare am ales genuri variate , pe care le voi prezenta în acest articol. Așezați-vă comod și bucurați-vă de noul top. :)))
Primul volum al duologiei „Monștrii din Varity ”este „Acest cântec neîmblânzit” și îl recomand din toată inima. Am adorat această carte din prima clipă și deși s-a citit cam greu, nu am găsit puncte slabe.
Nimic nu poate asigura liniștea într-un oraș frânt de război, într-un oraș copleșit de monștri. În acest extraordinar roman fantasy urban al aclamatei autoare Victoria Schwab, o tânără adolescentă trebuie să aleagă între calea eroinei sau cea a nelegiuiților, între cea a prieteniei sau a adversarilor, totul cu riscul de a înclina balanța întregului viitor al propriei sale lumi. „Acest cântec neîmblânzit” a ajuns încă din prima săptămână de la lansare pe locul întâi The New York Times Bestsellers List, iar drepturile de ecranizare au fost deja achiziționate de către Sony Entertainment. Kate Harker și August Flynn sunt moștenitorii unui oraș divizat – un oraș în care violența de zi cu zi a dat naștere unor monștri cât se poate de reali. Tot ceea ce își dorește Kate este să fie la fel de nemiloasă precum tatăl ei, care obligă oamenii să îi plătească pentru protecția pe care le-o oferă împotriva întunericului neînduplecat. Tot ceea ce își dorește August este să devină uman, cu o inimă tot atât de bună precum cea a tatălui său, și să joace un rol mult mai important în sprijinirea celor inocenți – însă cum poate dacă el este chiar unul dintre monștri? Unul care poate să fure sufletul cuiva cu un simplu acord al muzicii? Când se ivește ocazia de a o putea supraveghea pe Kate, care tocmai ce a fost dată afară de la cea de a șasea școală și se întoarce astfel acasă, August se dedică în întregime misiunii sale. Victoria Schwab creează cu măiestrie atmosfera unei metropole tulburate și efervescente, în care eroii sunt puși în fața luptei cu monștrii de pretutindeni – atât cei care îi copleșesc în jur, cât și cei dinlăuntrul lor…2. Etajul o mie- Katharine McGee
O carte pe care am vrut-o de când a apărut , cu o copertă sublimă, „Etajul o mie” reprezintă tot ce vrea un cititor : o poveste scandaloasă , plină de intrigi, plasată în viitor.
BESTSELLER NEW YORK TIMES
TRADUS ÎN PESTE 25 DE LIMBI
„CU CÂT TE ÎNALȚI MAI MULT, CU ATÂT MAI ASPRĂ E CĂDEREA.” Un turn de o mie de etaje străpunge văzduhul. O viziune scânteietoare asupra viitorului, unde orice e posibil – dacă îți dorești îndeajuns. BUN VENIT ÎN MANHATTAN, ANUL 2118!
La o sută de ani în viitor, New Yorkul este un oraș al inovațiilor și al visurilor. Toată lumea își dorește ceva... și toată lumea are ceva de pierdut.
Deși pare a avea o viață fără cusur, LEDA COLE este în secret dependentă de un drog pe care n-ar fi trebuit să-l încerce niciodată și de un băiat pe care n-ar fi trebuit să-l atingă nicicând.
Lumea minunată și lipsită de griji a lui ERIS DODD-RADSON se năruie când o trădare cu consecințe sfâșietoare îi distruge familia.
Munca pe care RYLIN MYERS o prestează la unul dintre etajele situate cel mai sus o atrage într-o lume – și o poveste de dragoste – pe care nu și-a imaginat-o niciodată... Dar, oare, care va fi prețul pe care va trebui să-l plătească pentru această viață?
WATT BAKRADI e un tehnician genial, care ascunde un secret: el știe totul despre toți. Dar când e angajat ca spion de o fată de la etajele superioare, se trezește prins într-o complicată rețea de minciuni.
Și locuind deasupra tuturor, la etajul o mie, e AVERY FULLER, fata creată genetic pentru a fi perfectă. Fata care se pare că le are pe toate – și care totuși e chinuită de singurul lucru pe care nu-l poate avea.
Într-o lume sofisticată și debordând de lux, printre inovații tehnologice care pur și simplu îți taie răsuflarea, cinci adolescenți se luptă să-și găsească locul în vârful lumii. Dar când ajungi atât de sus, nu ai unde să mergi decât în jos...
„Un viitor SCÂNTEIETOR, unde un secret murdar încă atrage orice suflet.”
— ANNA GODBERSEN, AUTOAREA SERIEI LUX
„O poveste amuzantă, ca în Gossip Girl, în secolul al douăzeci și doilea. SEXY și CAPTIVANTĂ!”
— MELISSA DE LA CRUZ, AUTOAREA SERIEI SÂNGE ALBASTRU
KATHARINE McGEE s-a născut în Houston, Texas. A studiat literatură engleză și franceză la Princeton și a obținut o diplomă de masterat la Stanford. În timp ce locuia în New York, într-un apartament de la etajul al doilea, a început să viseze cu ochii deschiși la zgârie-nori... și apoi s-a apucat de scris. Etajul o mie este primul ei roman.
3. Portretul lui Dorian Gray - Oscar Wilde
Pot spune că această carte m-a cucerit de la primul rând. Cu un limbaj uimitor, Oscar Wilde mi-a pătruns în inimă și m-a făcut să îi ador operele.
În momentul apariţiei (1890), Portretul lui Dorian Gray a fost un succes însoţit de un uriaş scandal. Scopul romanului, un strălucit puzzle, era să epateze minţile convenţionale prin explorarea infinitelor relaţii dintre viaţă şi artă. Analiză subtilă a societăţii victoriene târzii, dublată de o afirmare a principiilor estetismului şi a teoriei frumosului ca valoare absolută, combinând elementele gotice cu cele ale prozei franceze decadente, Portretul lui Dorian Gray este unul dintre marile romane ale lumii, care a însemnat un punct de cotitură în istoria literaturii.4. Iubire peste timp- Nora Roberts
Subjugat de farmecul propriului portret, pictat de prietenul său Basil Hallward, Dorian Gray face un pact faustic, vânzându-şi sufletul în schimbul frumuseţii şi tinereţii veşnice. Sub influenţa lui Lord Henry Wotton, el ajunge să ducă o viaţă dublă, dedicându-se tuturor plăcerilor interzise, dar păstrând aparenţele unei vieţi respectabile. În timp ce se afundă în această existenţă promiscuă, Dorian rămâne neatins de semnele degradării fizice şi morale, care însă încep să se ivească pe chipul său zugrăvit în tabloul lui Basil.
„Romanul meu e otrăvitor, dacă vreţi, dar nu puteţi nega că este perfect, iar perfecţiunea este ceea ce căutăm noi, artiştii.“ (Oscar WILDE)
Uneori , tot ce ai nevoie este o carte care să îți stârnească emoțiile. „Iubire peste timp” este cartea perfectă la acest capitol și pot spune că fiecare pagină m-a făcut să doresc mai mult din universul creat de Nora Roberts.
Dintre frații Montgomery, Ryder este cel mai greu de înțeles - aparența lui dură dă impresia că în sufletul lui nu se poate ascunde nici o urmă de blândețe. Morocanos și deloc sociabil, este însă atât de atrăgător, încât nici o femeie nu-i poate rezista. Cu excepția lui Hope Beaumont, directoarea hanului deținut de familia lui. Fost manager al unui hotel din suburbiile Washingtonului, Hope este obișnuită cu o viața trepidantă și strălucitoare, dar în micul Boonsboro și-a găsit mulțumirea în toate privințele… mai puțin în cea a dragostei. Singura ei interacțiune cu sexul opus constă în relația bizară cu Ryder, care întotdeauna pare să-i observe punctele slabe și să profite de ele. Cu toate astea, atracția dintre ei este ușor de observat - o scânteie care s-a aprins cu un sărut nevinovat. În timp ce hanul se dovedește un succes, mulțumită priceperii lui Hope, trecutul revine s-o bântuie prin cateva evenimente stânjenitoare. Vulnerabilitatea ei stârnește emoțiile lui Ryder, făcându-l să-și dea seama că, deși Hope nu e probabil perfectă, ar fi o pereche desăvârșită pentru el.
5. 50 de zile înainte de sinucidere - Stace Kramer
Dacă preferați cărțile mai serioase, dar cu un mesaj profund, eu vă recomand „50 de zile înainte de sinucidere” .
Gloria McPhin, o adolescentă de 16 ani care trăiește în Florida, se confruntă cu probleme existențiale: divorțul părinților, logodna bunicii cu un tânăr de 25 de ani, dragostea neîmplinită față de iubitul prietenei ei. Fără să-și găsească locul nicăieri, ea decide să reflecteze asupra propriei vieți timp de 50 de zile înainte de a hotărî dacă să-și ia sau nu viața.
„Potrivit Novaia Gazeta, o mamă psiholog, a cărei fiică a jucat «Balena Albastră» și s-a sinucis, a studiat ulterior nebunia, încercând s-o înţeleagă [...]. În plus, psihologul rus a descoperit că diverse «călăuze» promovau pe grupurile online o carte intitulată 50 de zile înainte de sinucidere, un bestseller scris de Stace Kramer. Autoarea încearcă, de fapt, prin cartea ei, să convingă cât mai mulţi oameni să nu recurgă la gestul extrem. Cu toate acestea, titlul a fost răstălmăcit, iar cele 50 de sarcini pentru utilizatori par a fi inspirate din acest volum.” Adevărul, 15 martie 2017
Sper că v-a plăcut articolul meu și vă aștept să urmăriți ce mai postez și pe viitor :)))
Mie nu mi s-a părut cine știe ce cartea Acest cantec neîmblânzit. Am crezut ca o sa fie ceva original, dar nu mi-a dat impresia de nimic nou :)) În schimb, Îți recomand o altă carte/serie a autoarei, și anume Partea întunecată a magiei (din seria Culorile magiei). A apărut la editura Nemira și este superbă.😍😍
RăspundețiȘtergereMi-a plăcut mult și Etajul o mie, am adorat-o pe Rylin și îl iubesc pe Cord (deși nu sunt și capitole scrise din perspectiva lui😑).
O alta carte care mi-a plăcut și care se afla în topul făcut de tine este Iubire peste timp. Nora Roberts este, așa cum îmi place mie sa îi spun, plăcerea mea vinovată. Întotdeauna o sa îi citesc cărțile cu plăcere.☺
Și am adorat Portretul lui Dorian Gray. Este probabil una dintre cele mai bune cărți pe care eu le-am citit vreodată!😊
Îți mulțumesc pentru părerea ta :) Sunt de acord cu tine în legătură cu „Partea întunecată a magiei”. M-a captivat din prima. Recent am descoperit și eu cărțile Norei Roberts și chiar îmi plac.
Ștergere