29 aug. 2017

Răzbunarea ciorilor ( Banda celor șase ciori #2) - Leigh Bartugo



#1 New York Times Bestseller # 1 USA Today Bestseller
De la autoarea celebrei trilogii Grisha
Urmarea volumului Banda celor sase ciori (nominalizat la Carnegie Medal 2017) este un amestec de Urzeala tronurilor si Ocean’s Eleven
Kaz Brekker si echipa lui tocmai au dat o lovitura atat de indrazneata, incat nici ei nu credeau ca vor scapa teferi. Dar in loc sa puna mana pe o recompensa consistenta, sunt nevoiti sa lupte din nou pentru vietile lor. Inselata si slabita de rapirea unui membru important, echipa a ramas fara resurse, fara aliati si fara speranta. In timp ce in Ketterdam se aduna forte puternice din intreaga lume, dornice sa smulga secretele periculosului drog numit jurda parem, rivali vechi si dusmani noi pun la incercare iscusinta lui Kaz si loialitatile fragile din cadrul echipei. Pe strazile intunecate si intortocheate ale orasului se va da un razboi, o lupta pentru razbunare si ispasire care va decide soarta lumii Grisha.
“Un roman sumbru si violent – una dintre scene infatiseaza o parada de adolescenti cu revolvere, pusti, pistoale, explozibili si grenade luminoase –, dar de o autenticitate captivanta.” - Kirkus Reviews “Excelent scris… Bardugo se depaseste pe sine.” – Booklist
“Romanul are toate ingredientele necesare ca sa tina cititorii cu sufletul la gura: un sef de banda viclean, cu un plan pentru fiecare imprejurare, sanse de reusita aproape nule, o echipa distractiva de inadaptati cu talente diverse, o intriga cu rasturnari de situatii si un deznodamant plin de suspans.” - Publishers Weekly


Părerea mea:

     Acum câteva zile am dat peste un citat care spunea așa „ Some people remind me of stars, that are in the galaxies far away in the space, thei word tell stories of other worlds, and they carry their broken pieces with grace”. Poate vă întrebați de ce vin cu acest citat.


    Fiecare personaj din această carte se luptă atât cu trecutul, cât și cu prezentul. În volumul anterior, Inej este răpită, iar acest lucru dărâmă o parte din Kaz. Unul dintre lucrurile care mi-au plăcut la această carte a fost personalitatea fiecarui personaj. Fiecare dintre ei se schimbă. Descoperim la Kaz o latură ,nu pot să zic blândă, dar una prin care putem observa că ține cu adevărat la coechipierii lui. Inej este pusă în fața mai multor provocări , iar acest lucru o face mai bună, mai rapidă. Wylan și Jesper își creează propria poveste presărată cu replici amuzante și momente hilare.

   „I-ai cerut să te facă și mai arătos?
     Wylan s-a îmbujorat:
     -Sau ai uitat tu căt de frumos sunt.
    Jesper a ridicat o sprânceană, iar Wylan a recunoscut:
      -Bine, poate un pic.”

Nina și Matthias trebuie să-și confrunte trecutul , iar acest lucru aduce consecințe.
     Pur și simplu mi s-a topit inima la fiecare moment în care Kaz o proteja și se îngrijora pentru Inej , chiar și fără să își dea seama. Atracția dintre ei crește la fiecare pas, pentru ca apoi să intervină trecutul nemilos al lui Kaz.

  „Ce ți-a venit cu plasa, Kaz?
    Chiar , ce - i venise cu plasa?De ce propusese ceva care complica atacul asupra silozurilor și care dubla șansele de a fi descoperiți. N-aș suporta să te văd căzând.”



 
     Dacă in prima carte nu stim prea multe lucruri despre  Wylan, aici este momentul adevărului. El este dislexic , iar din această cauză tatăl lui l-a consideat propiul său eșec. El își împărtășește trecutul cu Jasper, față de care putem observa o legătură diferită.
    Cartea în sine mi-a plăcut foarte mult , dar totțuși aș schimba finalul deschis și destinul unuia dintre personașe. Finalul m-a distrus , dar chiar el face cartea atât de bună.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu