24 dec. 2017

Partea întunecată a magiei- V.E.Schwab

Imagini pentru partea intunecata a magiei

Despre:

 Într-un univers guvernat de magie există mai multe Londre: Roșie, Cenușie, Alba și, în trecut, una Neagră.
Kell este ultimul dintre Antari, magicieni care pot călători între lumile paralele. A crescut în Londra Roșie și este mesagerul oficial pentru afacerile cu sângeroasa Londră Albă și cu Londra Cenușie, cea fără de magie.  Neoficial însă, Kell e un contrabandist pasionat de artefacte din alte lumi .Lila, o hoață care bântuie in travesti străzile Londrei Cenușii și visează să ajungă pirat, îi fură un obiect magic extrem de periculos. Inițial dușmani, Kell și Lila sunt nevoiți să se ajute unul pe altul când își dau seama că au intrat într-o conspirație mortală.
„O proză antrenantă, cu detalii uimitoare – un palton de cameleon, un rău roșu de magie, o antieroină cu aspirații de pirat – aduce la viață aventuri captivante în mai multe lumi fascinante.”
Publishers Weekly
A darker shade of magic

     Nu pot să vă spun de cât timp am așteptat să citesc această carte. Și deja deveneam flustrată, deoarece era peste tot pe booktube-ul străin iar la noi nu se traducea. Și chiar nu am fost dezamăgită după de am terminat-o.Și acum pe bune, putem numai să apreciem cât de frumoasă este coperta?
     Kell este un emisar care poate călători între cele 4 Londre și are datoria să transmită mesajele curților regale. Astfel a dat o denumire fiecărei Londre în parte , Londra Roșie fiind cea în care locuiește el ,în care încă domină magia.Londra Cenușie este aceea din zilele noastre în care oamenii au uitat de magie. Londra Neagră și cea Albă deși par foarte asemănătoare ele sunt total opuse.În timp ce locuitorii Londrei Negre s-au lăsat răpuși de magia care a pus stăpânire pe ei, cea Albă s-a întors împotriva ei.
     Lăsând la o parte istoria acestei lumi, Kell ajunge cu un mesaj pentru Astrid și Athos,conducătorii din Londra Albă și cele mai viclene personaje.Acea lume în care magia devine răzbunătoare și omoară oameni , îi aduce lui Kell cea mai grea sarcină de până acum.El întră în posesia unui obiect care ori îi va curma viața ori îl va face un pericol pentru cei apropiați.Însă el o întâlnește pe curajoasa Lila, o fată cu un trecut crud dar cu o voință de fier. Singura ei dorință este să scape de lumea anostă în care trăiește, ea locuind în Londra Cenușie. Așadar cei doi protagoniști pornesc într-o călătorie soră cu moartea dar reușesc să descopere adevărata valoare a prieteniei. Cei doi trec printr-o serie de 
probe,luptându-se cu Holland ,celălalt Antari, dar și cu creaturile misterioase create de obiectul mistic care își are locul în Londra Neagră.
        „Partea întunecată a magiei” nu se aseamănă cu nimic din ce ați citit până acum și o recomand din tot sufletul.
    
     







Citate:
„-N-o să mor,zise ea.Nu până ce n-am văzut.
  -Ce să vezi?
   Zâmbetul ei se lărgi.
   -Totul!”

„Familia sa insista că avea o imaginație prea vie,dar el considera că restul lumii pur și simplu era lipsită de viziune, de simțul pentru magie ,pe care el , evident îl poseda.Sau, cel puțin,se silea să-l posede.Sau,la drept vorbind,începuse să se teamă că nu-l va poseda niciodată,începuse să credă( deși nu voia să admită) că nu exista.”

„-O să rămâi prinsă acolo,zise el,când o să se termine.
  Lila se înfioră.
  -Probabil, răspunse ea, sau poate o să merg cu tine până la capătul lumii.La urma urmelor m-ai făcut curioasă.”

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu