24 iul. 2017

Și mă întunec ( Saga cuceritorului#1)- Kiersten White

Image result for si ma intunec kiersten white




Descriere:
 NIMENI NU SE AȘTEPTĂ CA O PRINȚESĂ SĂ FIE VIOLENTĂ.
     Dar așa este Lada Drăculea. Încă de când ea și blândul ei frate mai mic, Radu, au fost smulși din țara lor, Valahia și au fost lăsați de tatăl lor la curtea otomană, pentru a fi crescuți acolo, Lada a știut că neîndurarea este cheia supraviețuirii. Ea și Radu sunt sortiți să devină pioni într-un joc plin de cruzime ,în care la fiecare mișcare a lor o sabie nevăzută li se leagănă deasupra capului. Căci descendența lor, îi transformă totodată în ținte.
     Lada îi disprețuiește pe otomani și așteaptă răbdătoare, plănuindu-și răzbunarea pentru ziua în care se va întoarce în Valahia și își va cere dreptul câștigat prin naștere. Radu tânjește doar după un loc în care să se afle în siguranță. Și când cei doi îl cunosc pe Mehmed, fiul singuratic și sfidător al sultanului, Radu simte că și-a făcut un prieten adevărat- iar Lada speră că în sfârșit și-a găsit pe cineva vrednic de iubirea ei.
    Dar Mehmed este moștenitorul imperiului împotriva căruia Lada a jurat să lupte- și pe care Radu îl considerăacum căminul lui. Lada, Radu și Mehmed ajung să formeze un triunghi toxic ce întinde legăturile dragostei până la punctul de rupere.

PRIMA CARTE DINTR-O NOUĂ SERIE ÎNTUNECATĂ ȘI FASCINANTĂ, ÎN CARE SE VOR ROSTOGOLI CAPETE, TRUPURI VOR FI TRASE ÎN ȚEAPĂ... ȘI INIMI SE VOR FRÂNGE.

„Presărat cu lupte cu săbii, comploturi de asasinare și intrigi de palat romanul este unul ambițios ca anvergură și concept și dezvăluie o bucată de istorie captivantă, importantă și cumva obscură (...)
      Este un roman uluitor de bun.”
          SCHOOL LIBRARY JOURNAL 


Părerea mea:

      Și mă întunec este o carte cu un început promițător pentru o serie . Ce m-a atras pe mine la ea a fost atmosfera de dark care se simtea din plin.

      Povestea prezintă trei personaje total diferite unul față de celălalt. Lada are impresia că este greșit că s-a născut fată ,iar acest lucru o împinge să facă tot posibilul să își impresioneze tatăl . Ea vrea să îi semene întru totul iar acest lucru o transformă. Ea devine crudă și brutală și pare că singurul lucru pe care îl iubește este Valahia propria ei țară. Față de ea Radu este blând și sensibil, considerat un plângăcios. El este nevoit să îndure tachinările Ladei și a celui mai bun prieten al ei, Bogdan , dar speranța că undeva în sufleul ei, Lada îl iubește, nu moare.

        Ea devine tot mai conștientă de lașitatea tatălui lor când acesta a permis îndepărtarea lui Bogdan, lucru care îi va frânge inima Ladei.

      Când cei doi află că tatăl lor i-a trădat dându-i Imperiului Otoman, Radu încearcă să se acomodeze și pas cu pas descoperă că această țară ar putea deveni chiar țara lui. În schimb Lada se opune cu toate forțele . Ea a fost despărțită de singurul lucru pe care îl iubea și trimisă la cei mai mari dușmani. 

      Ei se întâlnesc cu Mehmed care în scurt timp devine cel mai bun prieten al lor. Deși Mehmed îl îndrăgește pe Radu pentru blândețea lui , este atras de sincceritatea Ladei. Cei trei pornesc într-un dans al trădarilor, al iubirilor neînțelese  iar finalul devine din ce în ce mai neclar.

      Astfel, cei doi frați o iau pe căi diferite pe parcursul anilor. Radu  devine parte a religiei otomane și se amestecă cu oamenii importanți, Lada luptă să devină conducător pentru a merge în războaie cu ienicerii. Ea i-a ales special pe aceia care au venit din Valahia sub un pretext fals.     Între timp , amândoi descoperă o idilă pentru Mehmed iar acest lucruri va crea rivalități și ură.

      Kiersten White a creat un roman excepțional și mi-a plăcut cum s-a bazat pe istoria României. Mi-a plăcut firea brutală a Ladei , dar și cea blândă a lui Radu. Am fost cu adevărat captivată și am simțit cum trăiesc prin aceste personaje.



Citate:
  
„Iubirea și viața. Lucruri care pot fi date și luate într-o secundă, toate în căutarea puterii. Ea nu putea putea să-și evite propria scânteie de viață. Iubirea ,totuși...”

” -Bun. În spiritul prieteniei, trebuie să-ți spun că sunt puțin gelos pe timpul pe care îl petreci în compania ienicerilor. Vreau să încetezi să te mai antrenezi cu ei.

  -Și eu, în spiritul prieteniei, trebuie să-ți spun că nu-mi pasă nici cât negru sub unghie de geloziile tale mărunte. Am întârziat la antrenament.
   Îi prinse glezna lui Mehmed cu piciorul ei apoi se izbi cu umărul în umărul lui, făcându-l să se poticnească și aruncându-l la pământ.
    El bolborosi indignat:
   -Sunt fiul sultanului!
   -Ea deschise ușa , secerând cu sabia aerul din dreptu gâtului lui.
   -Ba nu , Mehmed, tu ești prietenul meu. Iar eu sunt o prietenă îngrozitoare.”

„Lada mormăi lovind pământul cu piciorul.

  -De ce trebuie să fiu femeie?
  -Da, de ce trebuie? întrebă Mehmed , amuzamentul clocotindu-i în glas.
  -Eu nu mă gândesc niciodată la tine în felul acesta, spuse Petru, sinceritatea lui căpătând un fel de pufnet din partea lui Mehmed.”

„-Nu Drăculea, zise ea,Lada Dracul. Nu mai sunt fiica Dragonului. Își ridica bărbia, ațintindu-și privirea spre orizont .Eu sunt Dragonul.”



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu